Recept

Lanýže s bílou a tmavou čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61343

Ingredience

Na zdobení
1 polévková lžíce Kakao - prášek
50 g Čokoláda bílá
50 g Čokoláda na vaření
Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
70 g Cukr krupice
70 g Cukr moučkový
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
40 g Tvaroh tučný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 167 kcal
Kilojoule 697kJ
6% Sacharidy 21 g
11% Tuky 8 g
1% Sodík 11 mg
4% Bílkoviny 2 g

Lanýže s bílou a tmavou čokoládou postup přípravy receptu:

1

Bílou i tmavou čokoládu rozlámeme na kousky a každou zvlášť rozpustíme v horké vodní lázni.

2

Kouličky (lanýže) předem připravené ze základního těsta namáčíme do čokolády - polovinu lanýžů do bílé, polovinu do tmavé čokolády. Necháme krátce oschnout a nakonec povrch lanýžů poprášíme kakaem.

3

Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:

4

Změklé máslo s cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.

5

Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.

6

Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček, které ještě upravíme do tvaru lanýžů. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.

7

Do každé kouličky - lanýže potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.

Poznámka

Lanýže ze základního těsta můžeme připravit den předem. Při zdobení můžeme na povrch poprášený kakaem ještě přidat čokoládové ruličky nebo jedlé zlaté plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept