Jednoduchý recept

Smažená polenta s čerstvým rozmarýnem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 61377

Ingredience

2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
400 g Polenta
1 ks Rozmarýn čerstvý
1 polévková lžíce Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 383 kcal
Kilojoule 1 604kJ
21% Sacharidy 74 g
9% Tuky 6 g
91% Sodík 2 g
15% Bílkoviny 9 g

Smažená polenta s čerstvým rozmarýnem postup přípravy receptu:

1

Do 1,5l vroucí vody vsypeme lžíci soli a za stálého míchání zvolna přisypáváme polentu (kukuřičnou mouku.) Mícháme velmi pečlivě, aby se netvořily hrudky.

2

Po 30-40 minutách se kaše začne odlepovat od stěn kastrolu.

3

Polentu vyklopíme na prkénko, rozplácneme na placku a necháme vychladnout a ztuhnout.

4

Potom polentu nakrájíme pomocí režné nitě (jako knedlíky) na proužky 3-4cm široké a 8-9cm dlouhé.

5

Na rozehřátou pánev vložíme snítku čerstvého rozmarýnu a přelijeme ji olivovým olejem. Když olej začne prskat, přidáme proužky polenty. Smažíme po každé straně asi 5 minut dozlatova.

6

Můžeme podávat jako přílohu nebo jako samostatný pokrm.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept