Video recept

Dort s jemným krémem potahovaný fondánem

  • Evropa
Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 3 Dort s jemným krémem potahovaný fondánem 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61400

Ingredience

Krém
5 polévková lžíce Cukr moučkový
250 ml Mléko plnotučné
200 g Máslo čerstvé
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
Na zdobení
1 polévková lžíce Cukrové zdobení
200 g Fondán
Základní těsto na dortový korpus [54522]
180 g Cukr krupice
20 g Cukr vanilka
13 g Kypřicí prášek do pečiva
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pomerančová kůra
6 ks Vaječný bílek slepičí
6 ks Vaječný žloutek slepičí
Dort s jemným krémem potahovaný fondánem
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 698 kcal
Kilojoule 2 919kJ
23% Sacharidy 82 g
49% Tuky 37 g
6% Sodík 122 mg
20% Bílkoviny 11 g

Dort s jemným krémem potahovaný fondánem postup přípravy receptu:

1

Upečeme dortový korpus podle základního předpisu a necháme vychladnout.

2

Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink.

3

Změklé máslo vyšleháme s cukrem a postupně vmícháme vychladlý pudink.

4

Korpus rozkrojíme, potřeme částí krému, přiklopíme a potřeme zbylým krémem i na povrchu.

5

Fondán rozválíme na kulatý plát, který položíme přes celý dort (fondán musí sahat i přes strany dortu.) Povrch uhladíme a po stranách fondán hladce přimáčkneme. Přebytečný fondán po obvodu dolní strany dortu odkrojíme.

6

Dort můžeme ozdobit např. stříbrnými perličkami.

7

Základní těsto na dortový korpus [54522]:

8

Dortovou formu vymažeme 30 g másla, vysypeme hrubou moukou. Máslo 50g rozpustíme a necháme mírně vychladnout. Žloutky s vanilkovým cukrem a pomerančovou kůrou metlou ušleháme do tužší pěny. Bílky vyšleháme do pěny, přidáme cukr a vyšleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutkové pěny. Přidáme rozpuštěné máslo, prosátou mouku spolu s kypřícím práškem a vařečkou zlehka, ale důkladně promícháme, aby nezůstala na dně mouka. Připravené těsto ihned vlijeme do dortové formy, vložíme do předehřáté trouby. Při 170stupňové teplotě pečeme 35 minut.

9

Upečený korpus vytáhneme z trouby, necháme vychladnout. Potom pokračujeme v další přípravě podle receptu.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Dort s jemným krémem potahovaný fondánem
Tento recept používám na všechny své dorty, je to klasika, která je jednoduchá a chutná každému.-)Do korpusu lze přidat gelová barva, nebo kakao:-)

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
3
Palec dolu
0
5
Ověřený recept