Anýzové perníčky

40 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
1 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse smícháme mouku s cukrem, přidáme jedlou sodu, koření a strouhanou citronovou kůru. Přilijeme vejce promíchaná s medem a vypracujeme tužší těsto, které necháme do druhého dne odpočinout v ledničce.
  • 2
    Z těsta vyválíme plát silný asi 4mm a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Pečeme v horké troubě 8-10 minut.
  • 3
    Upečené, trochu vychladlé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a necháme několik dnů uležet v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.