Recept

Perníčky s povidlovou náplní

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61439

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Citronová kůra
200 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao - prášek
2 polévková lžíce Koření perníkové
8 polévková lžíce Med včelí
700 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Soda jedlá
4 ks Vejce slepičí
Náplň
150 g Povidla švestková
1 polévková lžíce Rum
Na potření
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 456 kcal
Kilojoule 1 909kJ
26% Sacharidy 94 g
5% Tuky 4 g
5% Sodík 96 mg
21% Bílkoviny 12 g

Perníčky s povidlovou náplní postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme mouku s cukrem a sodou. Přilijeme vejce promíchaná s medem, přidáme koření, kakao a citronovou kůru. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme do druhého dne v ledničce.

2

Z těsta vyválíme silnější placku, ze které vykrajujeme tvary vhodné k naplnění. Do středu vykrojeného těsta dáme vždy lžičku povidel smíchaných s rumem a přikryjeme zbylým těstem. Po obvodu těsto dobře přitiskneme, aby náplň při pečení nevytékala. Povrch perníčků potřeme rozšlehaným vejcem.

3

Perníčky pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept