Kořeněné marcipánky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kořeněné marcipánky
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61457 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Citronová kůra |
120 g | Cukr moučkový |
1 špetka | Hřebíček mletý |
300 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Med včelí |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g | Mouka žitná bílá |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
Na potření a posypání | |
2 polévková lžíce | Mandle |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 252,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,7mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 9,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová kůra, Cukr moučkový, Hřebíček mletý, Mandle, Med včelí, Skořice mletá, Soda jedlá, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka žitná bílá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kořeněné marcipánky postup přípravy receptu:
1 | V míse utřeme máslo s medem a cukrem do pěny. Přimícháme vejce, mouku, koření, jemně mleté mandle, nastrouhanou citronovou kůru a jedlou sodu. Vypracujeme těsto, které zabalíme do fólie a necháme nejméně 1 hodinu v ledničce odpočinout. |
2 | Z těsta vyválíme plát a vykrájíme z něj meněí srdíčka, hvězdičky nebo jiné tvary. |
3 | Před pečením potřeme marcipánky rozšlehaným bílkem a posypeme nahrubo nasekanými mandlemi. |
4 | Pečeme na plechu vyloženém pečicím papírem ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dorůžova. |