Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61471

Ingredience

Rumová poleva [61448]
200 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Rum
1 polévková lžíce Voda pitná
Těsto
200 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kandovaná citronová kůra
1 polévková lžíce Kandovaná pomerančová kůra
60 g Mandle mleté
60 g Med včelí
60 g Ořechy lískové
120 g Ořechy vlašské
250 g Pšeničná mouka hrubá
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 497kJ
14% Sacharidy 50 g
21% Tuky 16 g
1% Sodík 21 mg
10% Bílkoviny 5 g

Norimberský perník postup přípravy receptu:

1

Z hrubé mouky, moučkového cukru, vajec, tekutého medu, mletých mandlí, mletých oříšků, mletých vlašských ořechů a kandované kůry vypracujeme těsto. Necháme v chladu odpočinout do druhého dne.

2

Z těsta tvarujeme kuličky velikosti vlašského ořechu. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem dostatečně daleko do sebe - při pečení se roztečou.

3

Hotové perníčky poléváme rumovou polevou.

4

Rumová poleva [61448]:

5

V misce smícháme moučkový cukr s rumem. Přilijeme vroucí vodu a polevu třeme tak dlouho, až zbělá a zhoustne.

6

Pokud je poleva příliš hustá, můžeme přilít ještě trochu vody, pokud je řídká, přidáme moučkový cukr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept