Recept

Anglický perník s černým pivem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (30%)
ID receptu: 61472
Kategorie: Perníky

Ingredience

Těsto
200 g Cukr třtinový
1 špetka Hřebíček mletý
300 g Med včelí
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
250 ml Pivo tmavé 13% 4,4% obj.
1 kávová lžička Skořice mletá
2 kávová lžička Soda jedlá
2 ks Vejce slepičí
300 ml Zakysaná smetana
1 kávová lžička Zázvor mletý
Na vymazání
30 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 497 kcal
Kilojoule 2 079kJ
19% Sacharidy 69 g
30% Tuky 23 g
8% Sodík 157 mg
10% Bílkoviny 6 g

Anglický perník s černým pivem postup přípravy receptu:

1

Do kastrolu dáme máslo, med, tmavý cukr, zázvor, skořici, hřebíček a přilijeme černé pivo. Při nízké teplotě necháme vše rozpustit. Kastrol odstavíme z plotny.

2

Do směsi vmícháme mouku s jedlou sodou a zamícháme. Do těsta nakonec vmícháme vejce rozšlehaná se smetanou.

3

Těsto vlijeme do pekáče vymazaného máslem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

4

Upečený perník po vychladnutí krájíme na kostky.

Poznámka

Perník můžeme ozdobit čokoládou nebo polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept