Jednoduchý recept

Medová bábovka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Medová bábovka 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61475
Kategorie: Bábovky

Ingredience

200 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
125 g Máslo čerstvé
120 g Med včelí
250 ml Mléko plnotučné
450 g Mouka pšeničná hrubá
1 kávová lžička Skořice mletá
5 ks Vejce slepičí
Na formu
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 467 kcal
Kilojoule 1 953kJ
19% Sacharidy 68 g
25% Tuky 19 g
2% Sodík 43 mg
17% Bílkoviny 10 g
Medová bábovka
  • Medová bábovka
  • 1
  • Medová bábovka
  • 2
  • Vložit obrázek

Medová bábovka postup přípravy receptu:

1

V míse vyšleháme máslo s cukrem, tekutým medem a se žloutky do jemné pěny. Vlijeme mléko, prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Třetinu těsta dáme do jiné mísy a smícháme s kakaem a skořicí.

3

Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdříve světlé těsto a potom těsto s kakaem.

4

Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Poznámka

Po vychladnutí bábovku přelijeme rumovou polevou a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Medová bábovka
Trošku jsem měla obavy z hrubé mouky, jemnější druhy pečiva peču raději s polohrubou nebo hladkou. Struktura byla trošku hrubší, nicméně bábovka moc pěkně voní a má výbornou chuť, takže tu strukturu jsem jí odpustila grin Cukr jsem ubrala, nemáme rádi přeslazené moučníky, ale to je na chuti každého. Příště zopakuju s polohrubou moukou a věřím, že bude dokonalá blink Hodnotím kladně

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept