Jednoduchý recept

Medová bábovka

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Medová bábovka 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61475

Ingredience

200 g Cukr moučkový
3 polévková lžíce Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
120 g Med včelí
250 ml Mléko plnotučné
125 g Máslo čerstvé
450 g Pšeničná mouka hrubá
1 kávová lžička Skořice mletá
5 ks Vejce slepičí
Na formu
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 274kJ
9% Sacharidy 33 g
25% Tuky 18 g
2% Sodík 43 mg
9% Bílkoviny 5 g

Medová bábovka postup přípravy receptu:

1

V míse vyšleháme máslo s cukrem, tekutým medem a se žloutky do jemné pěny. Vlijeme mléko, prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.

2

Třetinu těsta dáme do jiné mísy a smícháme s kakaem a skořicí.

3

Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdříve světlé těsto a potom těsto s kakaem.

4

Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Poznámka

Po vychladnutí bábovku přelijeme rumovou polevou a posypeme moučkovým cukrem.

Komentáře a hodnocení

 
bruschetta
Medová bábovka
Trošku jsem měla obavy z hrubé mouky, jemnější druhy pečiva peču raději s polohrubou nebo hladkou. Struktura byla trošku hrubší, nicméně bábovka moc pěkně voní a má výbornou chuť, takže tu strukturu jsem jí odpustila grin Cukr jsem ubrala, nemáme rádi přeslazené moučníky, ale to je na chuti každého. Příště zopakuju s polohrubou moukou a věřím, že bude dokonalá blink Hodnotím kladně

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept