Medová bábovka

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
252 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
12 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
602 mg
Cukr
30 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V míse vyšleháme máslo s cukrem, tekutým medem a se žloutky do jemné pěny. Vlijeme mléko, prošleháme a postupně přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a pevný sníh ušlehaný z bílků.
  • 2
    Třetinu těsta dáme do jiné mísy a smícháme s kakaem a skořicí.
  • 3
    Do bábovkové formy vymazané máslem a vysypané hrubou moukou vlijeme nejdříve světlé těsto a potom těsto s kakaem.
  • 4
    Bábovku pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 45 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 29. 8. 2016
Medová bábovka
Trošku jsem měla obavy z hrubé mouky, jemnější druhy pečiva peču raději s polohrubou nebo hladkou. Struktura byla trošku hrubší, nicméně bábovka moc pěkně voní a má výbornou chuť, takže tu strukturu jsem jí odpustila 😁 Cukr jsem ubrala, nemáme rádi přeslazené moučníky, ale to je na chuti každého. Příště zopakuju s polohrubou moukou a věřím, že bude dokonalá 😉 Hodnotím kladně