Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61482
Kategorie: Řezy

Ingredience

Těsto
50 g Cukr moučkový
1 ks Jablka
2 polévková lžíce Koření perníkové
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
300 g Med včelí
170 g Mouka pšeničná hladká T 650
180 g Mouka žitná bílá
100 g Ořechy vlašské
1 ks Vejce slepičí
Na potření
4 polévková lžíce Marmeláda rybízová
Poleva
1 kávová lžička Citronová šťáva
150 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Rum
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 423 kcal
Kilojoule 1 768kJ
22% Sacharidy 79 g
15% Tuky 11 g
1% Sodík 11 mg
10% Bílkoviny 6 g

Mikulášské řezy postup přípravy receptu:

1

V misce třeme ohřátý med s máslem. Přidáme vejce, mleté ořechy, oloupané, nastrouhané jablko, cukr, kypřicí prášek a perníkové koření. Nakonec vmícháme oba druhy mouky a vypracujeme těsto, které necháme nejméně 2 hodiny v chladu odpočinout.

2

Těsto vmačkáme do menšího pekáče vyloženého pečicím papírem. Pečeme v toubě vyhřáté na 170°C zvolna asi 15 minut.

3

Upečené těsto po vychladnutí nakrájíme na stejné pruhy, které rozkrojíme a potřeme marmeládou. Slepíme k sobě a nakrájíme na kostky.

4

Kostky potřeme polevou a podle fantazie ozdobíme.

5

Příprava polevy: V misce utřeme moučkový cukr s rumem, 2 lžícemi horké vody a trochou citronové šťávy.

Poznámka

Řezy zdobíme mandlemi, rozinkami nebo kandovaným ovocem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept