Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 61484
Kategorie: Záviny, rolády

Ingredience

Těsto
120 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao - prášek
1 kávová lžička Koření perníkové
1 ks Kypřicí prášek do perníku
180 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej rostlinný
2 ks Vejce slepičí
10 polévková lžíce Voda pitná
Náplň
1 hrst Brusinky sušené
2 polévková lžíce Cukr moučkový
50 g Ořechy vlašské
150 g Povidla švestková
1 polévková lžíce Rum
250 g Tvaroh tučný
Na potření pečicího papíru
2 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 309 kcal
Kilojoule 1 291kJ
12% Sacharidy 42 g
17% Tuky 13 g
1% Sodík 17 mg
14% Bílkoviny 8 g

Perníková roláda postup přípravy receptu:

1

V míse rozšleháme vejce s teplou vodou a olejem do pěny.

2

Mouku, cukr a kakao prosijeme a smícháme s kořením a práškem do perníku. Směs přidáme k rozšlehaným vejcím a promícháme.

3

Plech vyložíme pečicím papírem, který potřeme olejem. Vlijeme na něj připravené řídké těsto, které stejnoměrně rozetřeme.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení ještě za tepla zabalíme těsto do rolády, pečicí papír při balení opatrně odstraníme. Roládu zabalíme do utěrky a necháme vychladnout.

5

Příprava náplně: Tvaroh osladíme podle chuti moučkovým cukrem, přidáme sušené brusinky a vyšleháme. Povidla smícháme s rumem, ořechy nahrubo nastrouháme.

6

Vychladlou roládu rozbalíme, potřeme povidly, posypeme ořechy a ještě potřeme tvarohovou náplní. Plát opět zabalíme do rolády a necháme několik hodin v chladu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept