Perníčky se sušeným a kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníčky se sušeným a kandovaným ovocem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61485 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
120 g | Cukr moučkový |
1 polévková lžíce | Kakao - prášek |
2 polévková lžíce | Koření perníkové |
150 g | Med včelí |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 polévková lžíce | Rum |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
2 ks | Vejce slepičí |
Poleva | |
100 g | Cukr moučkový |
1 ks | Vaječný bílek slepičí |
Na ozdobu | |
1 hrst | Kandované ovoce |
1 hrst | Meruňky sušené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 49,1mg |
Draslík | 97,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 237,2mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Kakao - prášek, Med včelí, Rum, Soda jedlá, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Vaječný bílek slepičí, Kandované ovoce, Meruňky sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Koření perníkové nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Perníčky se sušeným a kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Z mouky, cukru, tekutého medu, vajec, jedlé sody, rumu, kakaa a perníkového koření vypracujeme těsto, které necháme do druhého dne v chladu. |
2 | Těsto rozválíme na pomoučněné pracovní ploše na plát a vykrajujeme z něj různé tvary perníčků. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Upečené, mírně vychladlé perníčky potřeme rozšlehaným vejcem a po úplném vychladnutí je uložíme do krabice nejméně do druhého dne, můžeme i déle. |
3 | V misce třeme bílek a postupně přidáváme moučkový cukr, až vznikne hustá poleva. Zdobičkou nebo malou lžičkou naneseme polevu ozdobně na perníčky a do ještě vlhké polevy vmáčkáváme sušené a kandované ovoce, nakrájené na kousky. |
Poznámka
Můžeme použít i jiné druhy sušeného ovoce, perníčky můžeme zdobit i mandlemi.