Recept

Perníčky z tmavé žitné mouky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61486

Ingredience

Těsto
250 g Cukr moučkový
1 polévková lžíce Kakao - prášek
2 polévková lžíce Koření perníkové
2 polévková lžíce Káva turecká
3 polévková lžíce Med včelí
100 ml Mléko plnotučné
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
250 g Penam žitná mouka tmavá chlebová
1 polévková lžíce Rum
1 kávová lžička Soda jedlá
3 ks Vejce slepičí
Na potření
1 ks Vejce slepičí
Na zdobení
100 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 298 kcal
Kilojoule 1 248kJ
15% Sacharidy 55 g
8% Tuky 6 g
4% Sodík 89 mg
12% Bílkoviny 7 g

Perníčky z tmavé žitné mouky postup přípravy receptu:

1

V míse smícháme žitnou tmavou mouku, hladkou mouku, moučkový cukr, perníkové koření, kakao a jedlou sodu.

2

V kastrůlku v troše ohřátého mléka rozpustíme med, přidáme vejce, rum a silnou kávu. Vlijeme do mísy k suchým surovinám a vypracujeme vláčné těsto.

3

Dobře propracované těsto necháme odpočinout v chladu nejlépe do druhého dne.

4

Těsto rozválíme na plát a vykrajujeme různé tvary perníčků. Před pečením je potřeme rozšlehaným vejcem.

5

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut.

6

Po vychladnutí perníčky máčíme v čokoládě a zdobíme podle vlastní fantazie.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept