Jednoduchý recept

Perníkové řezy z žitné mouky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61500

Ingredience

1 ks Kypřicí prášek do perníku
3 polévková lžíce Med včelí
5 polévková lžíce Mléko plnotučné
17 polévková lžíce Mouka žitná
1 hrst Ořechy vlašské
100 g Povidla švestková
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 141 kcal
Kilojoule 589kJ
7% Sacharidy 25 g
5% Tuky 4 g
0% Sodík 8 mg
8% Bílkoviny 4 g

Perníkové řezy z žitné mouky postup přípravy receptu:

1

Na pracovní ploše smícháme tmavou žitnou mouku s práškem do perníku.

2

V kastrůlku promícháme teplé mléko s medem a vejcem. Vlijeme do mísy k mouce a zaděláme řidší těsto.

3

Těsto rozválíme na tenčí plát. Polovinu plátu potřeme povidly a posypeme nasekanými ořechy. Těsto přeložíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem.

4

Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Po upečení krájíme na tenčí řezy.

Poznámka

Místo povidel můžeme použít čerstvé borůvky nebo ostružiny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept