Perníkové řezy z žitné mouky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníkové řezy z žitné mouky
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61500 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
1 ks | Kypřicí prášek do perníku |
3 polévková lžíce | Med včelí |
5 polévková lžíce | Mléko plnotučné |
17 polévková lžíce | Mouka žitná |
1 hrst | Ořechy vlašské |
100 g | Povidla švestková |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 24,9mg |
Draslík | 30,3mg |
Vláknina | 613,6mg |
Vitamín A | 29,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 22,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Med včelí, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Mouka žitná, Povidla švestková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Perníkové řezy z žitné mouky postup přípravy receptu:
1 | Na pracovní ploše smícháme tmavou žitnou mouku s práškem do perníku. |
2 | V kastrůlku promícháme teplé mléko s medem a vejcem. Vlijeme do mísy k mouce a zaděláme řidší těsto. |
3 | Těsto rozválíme na tenčí plát. Polovinu plátu potřeme povidly a posypeme nasekanými ořechy. Těsto přeložíme a dáme na plech vyložený pečicím papírem. |
4 | Pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 30 minut. Po upečení krájíme na tenčí řezy. |
Poznámka
Místo povidel můžeme použít čerstvé borůvky nebo ostružiny.