Medovo-ořechové oplatkové řezy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medovo-ořechové oplatkové řezy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61540 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
200 g | Cukr moučkový |
70 g | Med včelí |
1 balení | Oplatky dortové |
2 hrst | Ořechy vlašské |
3 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 45g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 104,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 2,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Ořechy vlašské, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Oplatky dortové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Medovo-ořechové oplatkové řezy postup přípravy receptu:
1 | Z bílků ušleháme pevný sníh, do kterého zašleháme moučkový cukr. |
2 | Do sněhu potom vlijeme tekutý med a třeme asi 30 minut. Do utřené směsi vsypeme nasekané ořechy a vše dobře promícháme. |
3 | Připravenou náplň natřeme na oplatky nožem namočeným v teplé vodě, přikryjeme oplatkami a zatížíme prkénkem. Necháme do druhého dne v chladu. |
4 | Před podáváním krájíme na řezy. |