Recept

Srdíčka plněná krémem a marcipánem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61542

Ingredience

Těsto
1 špetka Citronová kůra
160 g Cukr krupice
160 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Skořice mletá
4 ks Vejce slepičí
Na plnění
100 g Marcipánová hmota surová
Krém
4 polévková lžíce Cukr moučkový
250 ml Mléko plnotučné
130 g Máslo čerstvé
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 527kJ
13% Sacharidy 46 g
24% Tuky 18 g
4% Sodík 70 mg
11% Bílkoviny 6 g

Srdíčka plněná krémem a marcipánem postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 170°C.

2

Bílky šleháme se špetkou soli a když začnou houstnout, přisypáváme cukr. Šleháme na pevný sníh, do kterého zašleháme žloutky a olej. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou se skořicí a citronovou kůrou.

3

Těsto rozhrneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut.

4

Z upečeného, vychladlého piškotu vykrajujeme srdíčka.

5

Marcipán rozválíme na plát silný 2-3mm. Vykrájíme stejná srdíčka, ale poloviční množství než u piškotových srdíček.

6

Spodní část upečených srdíček potřeme krémem, na něj položíme marcipánové srdíčko, naneseme tenkou vrstvu krému a přiklopíme upečeným srdíčkem.

7

Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout za občasného míchání.

8

Do vychladlého pudinku zašleháme máslo ve stejné teplotě, jinak se krém srazí. Během šlehání přidáváme do krému moučkový cukr.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept