Srdíčka plněná krémem a marcipánem

55 min.
Česká republika

Ingredience

  • Krém
  • Na plnění
    • 100gramůMarcipánová hmota surová
  • Těsto
    • 4kusyVejce slepičí
    • 4lžíceOlej rostlinný
    • 160gramůCukr krupice
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 1špetkaCitronová kůra
    • 160gramůMouka pšeničná hladká T 650
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
18 g
Sacharidy
46 g
Vláknina
557 mg
Cukr
25 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 170°C.
  • 2
    Bílky šleháme se špetkou soli a když začnou houstnout, přisypáváme cukr. Šleháme na pevný sníh, do kterého zašleháme žloutky a olej. Nakonec zlehka vmícháme mouku smíchanou se skořicí a citronovou kůrou.
  • 3
    Těsto rozhrneme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme v předehřáté troubě 15-20 minut.
  • 4
    Z upečeného, vychladlého piškotu vykrajujeme srdíčka.
  • 5
    Marcipán rozválíme na plát silný 2-3mm. Vykrájíme stejná srdíčka, ale poloviční množství než u piškotových srdíček.
  • 6
    Spodní část upečených srdíček potřeme krémem, na něj položíme marcipánové srdíčko, naneseme tenkou vrstvu krému a přiklopíme upečeným srdíčkem.
  • 7
    Příprava krému: Z mléka a pudinkového prášku uvaříme hustý pudink. Necháme vychladnout za občasného míchání.
  • 8
    Do vychladlého pudinku zašleháme máslo ve stejné teplotě, jinak se krém srazí. Během šlehání přidáváme do krému moučkový cukr.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.