Recept

Nepečený dezert s jahodami od Julie Child

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 50 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61545

Ingredience

180 g Cukr moučkový
400 g Cukrářské piškoty
700 g Jahody zahradní
4 plátek Mandle plátky
10 ks Ořechy vlašské
8 ks Vaječný žloutek slepičí
Šlehačka
1,5 polévková lžíce Cukr moučka
500 ml Smetana 33% (šlehačka)

Nutriční hodnoty jedné porce

56% Kalorie 1,110 kcal
Kilojoule 4 645kJ
18% Sacharidy 65 g
120% Tuky 90 g
1% Sodík 15 mg
42% Bílkoviny 24 g

Nepečený dezert s jahodami od Julie Child postup přípravy receptu:

1

Očištěné, omyté jahody osušíme a přes síto je prolisujeme do mísy. Jahodové pyré odložíme do lednice zchladnout.

2

V míse vyšleháme žloutky s cukrem do pěny. V hlubším hrnci nebo hlubší pánvi přivedeme vodu téměř do varu. Do vody posadíme mísu se žloutkovou pěnou a šleháme tak dlouho, až začne houstnout a bude hodně horká (na dotek). Poté mísu vložíme do nádoby se studenou vodou a šleháme směs tak dlouho, až znovu vychladne. Ze smetany vyšleháme tuhou šlehačku. V polovině šlehání přidáme do šlehačky 1.5 lžíce moučkového cukru.

3

Dno dortové formy vyložíme pečlivě pečícím papírem. Formu nevymazáváme. Boky obložíme na výšku dlouhými cukrářskými piškoty a vyložíme jimi i dno. Do žloutkové směsi přimícháme jahodové pyré, poté zlehka zapracujeme šlehačku. Vzniklý krém si rozdělíme na 2 díly. 1/2 krému naplníme střed formy, ten zakryjeme piškotami, na ně naneseme 2/2 krému, který uhladíme. Povrch ozdobně pokryjeme plátky mandlí a půlkami vlašských ořechů.

4

Dezert dáme do lednice ztuhnout, až pak jej servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept