Jednoduchý recept

Nádivka z vinné klobásy ochucená šalvějí

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61548

Ingredience

2 ks Cibule
1 ks Jablka
800 g Klobása vinná
25 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
140 g Strouhanka
0,5 kávová lžička Sůl
1 hrst Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 550 kcal
Kilojoule 2 303kJ
7% Sacharidy 27 g
51% Tuky 38 g
11% Sodík 225 mg
45% Bílkoviny 25 g

Nádivka z vinné klobásy ochucená šalvějí postup přípravy receptu:

1

V hrnci rozehřejeme máslo a osmahneme na něm najemno nakrájenou cibuli. Potom přidáme omyté, nahrubo nastrouhané kyselejší jablko a ještě krátce osmahneme. Směs necháme vychladnout a přendáme do misky.

2

Ke směsi v misce přimícháme vinnou klobásu vymáčknutou ze střívka, hrst najemno nasekané šalvěje a strouhanku. Podle chuti osolíme a opepříme.

3

Ze vzniklé hmoty vytvarujeme šišku, dáme ji do pekáče a pokryjeme několika lístky šalvěje.

4

Nádivku pečeme ve středně vyhřáté troubě 30-40 minut.

5

Po upečení krájíme nádivku na plátky.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k pečené drůbeži.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept