Jednoduchý recept

Krémový listový špenát

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61549

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
300 ml Mléko plnotučné
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
125 ml Smetana 33% (šlehačka)
0,5 kávová lžička Sůl
500 g Špenát listový čerstvý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 364kJ
2% Sacharidy 8 g
40% Tuky 30 g
13% Sodík 270 mg
12% Bílkoviny 7 g

Krémový listový špenát postup přípravy receptu:

1

Čerstvý listový špenát propláchneme a vsypeme do hrnce. Pod pokličkou necháme zvolna na plotně zavadnout. Vodu, kterou špenát pustil, slijeme. Po mírném vychladnutí ze špenátu vymačkáme zbylou vodu. Špenát potom nasekáme najemno.

2

V kastrolu rozpustíme máslo, přisypeme hladkou mouku a připravíme světlou jíšku. Přilijeme mléko, prošleháme metličkou a povaříme 20 minut. Hotový bešamel odstavíme z plotny.

3

V hrnci rozpustíme lžíci másla, přidáme najemno nakrájenou slaninu a krátce osmahneme. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji doměkka. Vmícháme špenát, přilijeme smetanu a uvařený bešamel. Osolíme, opepříme a okořeníme špetkou nastrouhaného muškátového oříšku. Jen krátce prohřejeme a nakonec vmícháme citronovou šťávu.

Poznámka

Podáváme jako přílohu k pečeným masům.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept