Bavorské vdolky ála Šroubek

30 min.
Německo

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
782 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
58 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do trochy vlažného mléka rozdrobíme droždí špetku cukru, hrstku mouky a necháme vzejít.
  • 2
    Utřeme máslo, vejce, žloutky, citrónovou kůru, cukr, mouku, sůl a zbytek mléka. Zpracujeme nepříliš tuhé těsto a necháme asi hodinu vykynout.
  • 3
    Rozválíme na 2 cm silný plát, vykrajíme kolečka o průměru 10 cm a necháme na válu nakynout. Před smažením vytlačíme do každého vdolku důlek, na náplň.
  • 4
    Smažíme v rozpáleném tuku nejdřív důlkem dolů.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
st 4. 11. 2015
Bavorské vdolky ála Šroubek
Výborné, výborné a ještě jednou výborné!!! S povidly a zakysanou smetanou, jsou nejlepší. Vřele doporučuji!!!!