Cizrnový salát s pomeranči - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cizrnový salát s pomeranči
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | jelito |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (16%) |
ID receptu: | 6156 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
400 g | Cizrna |
2 polévková lžíce | Máta |
1 polévková lžíce | Ocet jablečný |
2 polévková lžíce | Olej olivový jedlý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
2 ks | Pomeranče |
1 špetka | Sůl |
100 g | Sýr Feta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 147g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 80g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 122,6mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 39,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cizrna, Máta, Ocet jablečný, Pomeranče, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový jedlý, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Sýr Feta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cizrnový salát s pomeranči postup přípravy receptu:
1 | Pomeranč oloupeme i s bílou dužinou rozdělíme na měsíčky a sloupneme z nich tenkou blanku. |
2 | Prošleháme olej šťávu z jednoho pomeranče, ocet, sůl a pepř. Konzervu cizrny, scedíme a propláchneme, smícháme s pomerančem |
3 | rozdrobeným sýrem, mátou a petrželkou. |
4 | Zalijeme zálivkou a podáváme. |