Recept

Voňavý drobenkový koláč s kdoulemi

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61562

Ingredience

2 ks Badyán
1 ks Citrony
55 g Cukr moučkový
5 ks Hřebíček
2 ks Kdoule
1 ks Skořice celá
200 ml Voda pitná
Na vytření formy
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
Drobenka
55 g Cukr třtinový
50 g Mouka polohrubá
45 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
10 g Ořechy lískové
5 g Ořechy vlašské
2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 ks Vaječný žloutek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 609kJ
16% Sacharidy 59 g
22% Tuky 16 g
1% Sodík 14 mg
11% Bílkoviny 6 g

Voňavý drobenkový koláč s kdoulemi postup přípravy receptu:

1

Zralé větší kdoule omyjeme, osušíme a oloupeme. Pokrájíme je na plátky nebo osminky, dáme je do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření: badyán, skořici, hřebíček a omytý, na plátky pokrájený malý citrón. Kdoule pomalu vaříme do změknutí asi 35-40 minut. Poté je scedíme přes síto, do sklenice zachytíme 100ml šťávy z kdoulí. Až kdoule vychladnou, pokrájíme je na menší kousky.

2

Troubu si předehřejeme na 180°C. Menší vyšší koláčovou formu vytřeme nahrubo máslem a vysypeme moukou.

3

Připravíme si drobenku: do mísy dáme rozdrcené ořechy, přidáme k nim mouku polohrubou i hladkou, třtinový cukr, máslo, čerstvý žloutek a 2 lžíce smetany. Prsty směs promícháme, až vytvoříme drobenku.

4

Na dno formy rozložíme kousky kdoulí, polijeme je šťávou, posypeme drobenkou a dáme formu do trouby. Koláč pečeme dozlatova přibližně 25 minut. Je krásně voňavý a chutný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept