Jednoduchý recept

Rychlá omáčka z výpeku

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 61567

Ingredience

1 ks Cibule
4 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
1 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
1 l výpeková šťáva

Nutriční hodnoty jedné porce

2% Kalorie 31 kcal
Kilojoule 131kJ
1% Sacharidy 4 g
2% Tuky 2 g
5% Sodík 103 mg
1% Bílkoviny 0 g

Rychlá omáčka z výpeku postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme do růžova na jedné lžíci oleje. Poté na cibuli nalijeme masový výpek a necháme prohřát. Přilijeme 300 ml vody a necháme přejít varem.

2

Hladkou mouku rozmícháme ve zbylé vodě a přes síto postupně nalijeme do omáčky – stále mícháme, aby se v omáčce neutvořily hrudky. Poté necháme omáčku chviličku povařit, až začne houstnout a osolíme podle chuti.

Poznámka

Omáčku můžeme podávat s těstovinami, rýži, ale i s bramborem.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept