Fazolové lusky s česnekem (nebo s cibulí) - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Fazolové lusky s česnekem (nebo s cibulí)
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 5 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61579 |
Kategorie: | Teplé saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
400 g | Fazolové lusky zelené |
1 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 221,1mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 690,2mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Fazolové lusky zelené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Fazolové lusky s česnekem (nebo s cibulí) postup přípravy receptu:
1 | Zelené fazolové lusky vsypeme do vroucí osolené vody v hnrci a vaříme asi 10 minut. Uvařené fazolky scedíme. |
2 | V kastrolu na olivovém oleji osmahneme nakrájený česnek, přidáme vařené fazolky a chvíli restujeme. |
3 | Ihned podáváme. |
Poznámka
Můžeme podávat s vejcem vařeným natvrdo nebo se sýrem. Místo česneku použijeme cibuli.
Zas jeden!
posypala jsem parmezánem a byla to neskutečn á mňamka. Díky za recept
V jednoduchosti je krása. Chutná dobře bez sýru i se sýrem. Určitě vyzkouším i s cibulí :-)