Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61586

Ingredience

Na zdobení
100 g Cukr moučkový
50 g Fondán
4 polévková lžíce Jablečné želé
100 g Marcipánová hmota surová
2 polévková lžíce Marmeláda jahodová
0,3 kávová lžička Potravinářská barva
Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
70 g Cukr krupice
70 g Cukr moučkový
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
70 g Mouka pšeničná hladká T 650
70 g Máslo čerstvé
40 g Tvaroh tučný
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 213 kcal
Kilojoule 889kJ
10% Sacharidy 36 g
9% Tuky 7 g
0% Sodík 9 mg
4% Bílkoviny 2 g

Rajská jablíčka postup přípravy receptu:

1

V kastrůlku ohřejeme za stálého míchání jahodovou marmeládu.

2

Marcipán prohněteme s moučkovým cukrem a obarvíme kapkou červeného potravinářského barviva. Hmotu potom tence rozválíme.

3

Kouličky předem připravené ze základního těsta potřeme tenkou vrstvou marmelády a obalíme připraveným marcipánem.

4

Jablečné želé rozehřejeme a kouličky do něj ponoříme.

5

Zelený fonfán tence rozválíme a vykrájíme z něj lístky rajčátek. Přitiskneme je na kouličky a necháme zaschnout.

6

Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:

7

Změklé máslo s krupicovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.

8

Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.

9

Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.

10

Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept