Rajská jablíčka

30 min.
Evropa

Ingredience

  • Na zdobení
    • 2lžíceMarmeláda jahodová
    • 100gramůMarcipánová hmota surová
    • 4lžíceJablečné želé
    • 50gramůFondán
    • 70gramůCukr moučkový
    • 0,25lžičkaPotravinářská barva
  • Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]
Počet porcí:
12

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
184 mg
Cukr
20 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku ohřejeme za stálého míchání jahodovou marmeládu.
  • 2
    Marcipán prohněteme s moučkovým cukrem a obarvíme kapkou červeného potravinářského barviva. Hmotu potom tence rozválíme.
  • 3
    Kouličky předem připravené ze základního těsta potřeme tenkou vrstvou marmelády a obalíme připraveným marcipánem.
  • 4
    Jablečné želé rozehřejeme a kouličky do něj ponoříme.
  • 5
    Zelený fonfán tence rozválíme a vykrájíme z něj lístky rajčátek. Přitiskneme je na kouličky a necháme zaschnout.
  • 6
    Základní těsto na figurky (cakepops) [61330]:
  • 7
    Změklé máslo s krupicovým cukrem ušleháme do pěny, přidáme vejce a dobře promícháme. Přisypeme mouku smíchanou s práškem do pečiva a vše znovu promícháme.
  • 8
    Těsto dáme do máslem vymazané (nebo pečicím papírem vyložené) nižší obdélníkové formy a pečeme v troubě vyhřáté na 160°C asi 15 minut. Po upečení necháme těsto ve formě chladnout asi 30 minut, potom vyklopíme z formy na mřížku.
  • 9
    Čerstvý tvaroh promícháme s moučkovým cukrem. Propečené okraje buchty odkrojíme a zbylou buchtu rukama rozdrobíme. Drobečky smícháme s tvarohovou směsí a ze vzniklé hmoty vytvarujeme 12 kouliček. Uložíme je do chladničky na 1 hodinu.
  • 10
    Do každé kouličky potom zapíchneme špejli nebo plastovou tyčku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.