Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61588

Ingredience

Na těsto
130 g Cukr krupice
4 ks Cukr vanilka
1 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko plnotučné
260 g Mouka pšeničná hladká T 650
5 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Na zobení
100 g Čokoláda mléčná
4 polévková lžíce čokoládové zdobení
Na formu
30 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 268 kcal
Kilojoule 1 120kJ
11% Sacharidy 40 g
13% Tuky 10 g
2% Sodík 47 mg
10% Bílkoviny 6 g

Koblížky na špejli postup přípravy receptu:

1

Vejce s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny.

2

Mouku smícháme s práškem do pečiva a špetkou soli. Střídavě s mlékem vmícháváme mouku do utřené vaječné směsi. Nakonec zapracujeme olej a těsto necháme 5 minut odpočinout.

3

Formu na koblížky vymažeme máslem. Jamky ve formě naplníme těstem a koblížky pečeme asi 5 minut. Po upečení je necháme vychladnout.

4

Čokoládu rozlámeme na kousky a rozpustíme v horké vodní lázni.

5

Upečené koblížky napíchneme na špejle a polovinou je namáčíme do čokolády. Koblížky ihned poválíme v čokoládovém zdobení (použijeme zdobení z mléčné i bílé čokolády.) Necháme zaschnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept