Zmrzlinové větrníčky s čokoládovou polevou
80 min.
Ingredience
- Na vymazání plech
 - Odpalované těsto
- 1špetkaSůl
 - 3kusyVejce slepičí
 - 175mililitrůVoda pitná
 - 85gramůMáslo čerstvé
 - 110gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
 - Poleva a náplň
- 270gramůČokoláda hořká
 - 110mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
 - 750gramůZmrzlina vanilková
 
 
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
3426 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
339 g
Sacharidy
87 g
Vláknina
6 g
Cukr
58 g
Postup přípravy
- 1Plech vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200°C.
 - 2Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli. V misce rozšleháme jedno vejce. V rendlíku přivedme k varu vodu s máslem, jakmile se začne vařit, odstavíme rendlík z plotny a za stálého míchání, do horkého másla s vodou nasypeme mouku. Těsto mícháme tak dlouho, dokud se neodlepuje od stěn mísy. Poté rendlík postavíme znovu na plotnu, stále mícháme a vaříme ještě 2 minuty. Do těsta zamícháme naráz 2 celá vejce, poté přimícháme připravené rozšlehané vejce. Hotové těsto by mělo mít polotuhou, mastnou konzistenci, je hladké a nelepí se. Vrchovatou lžicí nabereme z těsta kopečky těsta, které poklademe na vymazaný plech. Těsto upravíme do tvaru malých koulí - větrníčků. Plech s s větrníčky dáme do trouby a pečeme je 30 minut. Zlatě upečené větrníčky necháme při otevřené troubě vychladnout.
 - 3V horké vodní lázni v misce rozpustíme nalámanou hořkou čokoládu se smetanou. Čokoládová poleva by měla být krásně hladká.
 - 4Vychladlé větrníčky podélně rozpůlíme ostrým, širokým nožem, naplníme je vanilkovou zmrzlinou, zakryjeme je vrchní částí, kterou ozdobíme čokoládovou polevou a po chvilce větrníčky servírujeme.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.