Recept

Zmrzlinové větrníčky s čokoládovou polevou

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61593

Ingredience

Na vymazání plech
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
Odpalované těsto
110 g Mouka pšeničná hladká T 650
85 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
175 ml Voda pitná
Poleva a náplň
110 ml Smetana 33% (šlehačka)
750 g Zmrzlina vanilková
270 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 974 kcal
Kilojoule 4 077kJ
24% Sacharidy 86 g
85% Tuky 64 g
11% Sodík 230 mg
27% Bílkoviny 15 g

Zmrzlinové větrníčky s čokoládovou polevou postup přípravy receptu:

1

Plech vymažeme máslem. Troubu předehřejeme na 200°C.

2

Do mísy prosejeme hladkou mouku se špetkou soli. V misce rozšleháme jedno vejce. V rendlíku přivedme k varu vodu s máslem, jakmile se začne vařit, odstavíme rendlík z plotny a za stálého míchání, do horkého másla s vodou nasypeme mouku. Těsto mícháme tak dlouho, dokud se neodlepuje od stěn mísy. Poté rendlík postavíme znovu na plotnu, stále mícháme a vaříme ještě 2 minuty. Do těsta zamícháme naráz 2 celá vejce, poté přimícháme připravené rozšlehané vejce. Hotové těsto by mělo mít polotuhou, mastnou konzistenci, je hladké a nelepí se. Vrchovatou lžicí nabereme z těsta kopečky těsta, které poklademe na vymazaný plech. Těsto upravíme do tvaru malých koulí - větrníčků. Plech s s větrníčky dáme do trouby a pečeme je 30 minut. Zlatě upečené větrníčky necháme při otevřené troubě vychladnout.

3

V horké vodní lázni v misce rozpustíme nalámanou hořkou čokoládu se smetanou. Čokoládová poleva by měla být krásně hladká.

4

Vychladlé větrníčky podélně rozpůlíme ostrým, širokým nožem, naplníme je vanilkovou zmrzlinou, zakryjeme je vrchní částí, kterou ozdobíme čokoládovou polevou a po chvilce větrníčky servírujeme.

Poznámka

Místo zmrzliny můžeme větrníčky naplnit šlehačkou nebo šlehačkovým krémem, podle své chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept