Losos po kreolsku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Losos po kreolsku
Losos po kreolsku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 616 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Česnek |
100 g | Cibule |
100 g | Citrony |
250 g | Garnát obecný |
100 g | Hořčice |
1000 g | Losos obecný |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
150 ml | Olej olivový |
100 g | Olivy černé |
50 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
30 g | Pažitka |
3 g | Pepř černý mletý |
300 g | Rajčata loupaná (konzervovaná) |
15 g | Sůl |
300 ml | Vývar rybí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 109,5mg |
Draslík | 689,6mg |
Vláknina | 8g |
Vitamín A | 3g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,2mg |
Vitamín E | 2,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Losos obecný, Paprika mletá sladká, Paprikové lusky čerstvé, Pažitka, Rajčata loupaná (konzervovaná), Sůl, Vývar rybí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garnát obecný, Hořčice, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Losos po kreolsku postup přípravy receptu:
1 | Filátka z lososa osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V rozehřátém oleji je z obou stran opečeme. |
2 | Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme paprikové lusky, překrájená rajčata a třený česnek. Zalijeme vývarem, krátce podusíme a přidáme citronovou šťávu, hořčici, mletou papriku a uvařené garnáty. |
3 | Porce lososa přendáme na teplý talíř, přelijeme hotovou omáčkou, obložíme černými olivami a ozdobíme pažitkou. |