Losos po kreolsku
40 min.
Ingredience
- 100gramůCibule
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1000gramůLosos obecný
- 200gramůPaprikové lusky čerstvé
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 15gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůOlivy černé
- 250gramůGarnát obecný
- 100gramůCitrony
- 100gramůHořčice
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůČesnek
- 30gramůPažitka
- 300mililitrůVývar rybí
- 50gramůPaprika mletá sladká
- 150mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
415 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
26 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Filátka z lososa osolíme, opepříme a obalíme v mouce. V rozehřátém oleji je z obou stran opečeme.
- 2Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a zpěníme ji na másle. Přidáme paprikové lusky, překrájená rajčata a třený česnek. Zalijeme vývarem, krátce podusíme a přidáme citronovou šťávu, hořčici, mletou papriku a uvařené garnáty.
- 3Porce lososa přendáme na teplý talíř, přelijeme hotovou omáčkou, obložíme černými olivami a ozdobíme pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.