Jednoduchý recept

Vepřová krkovička pečená na pivu

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 200 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6160

Ingredience

4 ks Cibule
1 špetka Kmín celý
1 špetka Pepř černý mletý
500 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
12 plátek Slanina vepřová
20 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
600 g Vepřová krkovička
10 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 526 kcal
Kilojoule 2 202kJ
5% Sacharidy 19 g
51% Tuky 39 g
11% Sodík 226 mg
40% Bílkoviny 22 g

Vepřová krkovička pečená na pivu postup přípravy receptu:

1

Troubu předehřejeme na 250C.

2

Krkovičku omyjeme, nakrájíme na 4 plátky, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme dva plátky masa, posypeme kmínem, na každý plátek dáme šest plátků slaniny, polovinu na kolečka nakrájené cibule a polovinu plátků česneku. Stejně naskládáme druhou vrstvu.

3

Zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme cca 180min. Na posledních pár minut maso odkryjeme.

Poznámka

Podáváme např.s bramborovými kroketami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept