Vepřová krkovička pečená na pivu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 200 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová krkovička pečená na pivu
Celkový čas: | 200 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 180 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 6160 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
4 ks | Cibule |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
500 ml | Pivo tmavé 10% 3,7% obj. |
20 g | Sádlo škvařené |
12 plátek | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
600 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 141,9mg |
Draslík | 205,0mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 6,7mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Sádlo škvařené, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Pivo tmavé 10% 3,7% obj., Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová krkovička pečená na pivu postup přípravy receptu:
1 | Troubu předehřejeme na 250C. |
2 | Krkovičku omyjeme, nakrájíme na 4 plátky, osolíme a opepříme. Pekáček vymažeme sádlem, vložíme dva plátky masa, posypeme kmínem, na každý plátek dáme šest plátků slaniny, polovinu na kolečka nakrájené cibule a polovinu plátků česneku. Stejně naskládáme druhou vrstvu. |
3 | Zalijeme pivem, přiklopíme a pečeme cca 180min. Na posledních pár minut maso odkryjeme. |
Poznámka
Podáváme např.s bramborovými kroketami.