Jednoduchý recept

Mražený hořko-mléčný čokoládový krém

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61604

Ingredience

200 g Cukr krupice
500 ml Voda pitná
150 g Čokoláda 70% kakao
120 g Čokoláda mléčná
Na ozdobu
3 polévková lžíce Čokoláda bílá

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 398 kcal
Kilojoule 1 666kJ
16% Sacharidy 57 g
24% Tuky 18 g
1% Sodík 26 mg
7% Bílkoviny 4 g

Mražený hořko-mléčný čokoládový krém postup přípravy receptu:

1

Do hrnce nalijeme 500ml vody, přisypeme do ní 200g krupicového cukru a vodu přivedeme k varu. Vaříme ji pomalu asi 5 minut do doby, až se cukr úplně rozpustí, občas cukrovou vodu promícháme.

2

Hořkou a mléčnou čokoládu nalámeme na drobné kousky a v mixéru ji rozmixujeme. Postupně k čokoládě, za stálého mixování, budeme přilévat teplý cukrový sirup a směs budeme mixovat asi 2 minuty. Směs přelijeme do misky a dáme ji do mrazničky. Z mrazničky krém vyjmeme asi po 20-30 minutách - měl by být zmrzlý asi jen z 30%. Pokrájíme ho, dáme zpět do mixéru a rozmixujeme. Vrátíme zpět do misky a necháme krém zase mrazit 20-30 minut. Postup s mixováním opakujeme.

3

Takto připravený zmrzlý krém můžeme podávat hned. Krém dáme do misek, posypeme nastrouhanou bílou čokoládou a podáváme.

Poznámka

V mrazničce krém vydrží týden.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept