Salát z oliv - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z oliv
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61613 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
4 ks | Celer řapíkatý |
2 ks | Cibule červená |
1 kávová lžička | Harissa pasta |
2 ks | Mrkev kořen |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
400 g | Olivy nakládané |
1 kávová lžička | Oregano sušené |
1 hrst | Petržel - nať |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 92,4mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 357,5mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer řapíkatý, Olivy nakládané, Oregano sušené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Harissa pasta, Mrkev kořen, Olej olivový extra panenský, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z oliv postup přípravy receptu:
1 | V salátové míse smícháme zelené olivy (polovina má být plněná mandlí), řapíkatý celer nakrájený na plátky, červenou cibuli nakrájenou na plátky a mrkev nakrájenou na kolečka. Přidáme harisssu, nasekanou petrželku, oregano a olivový olej. |
2 | Vše zlehka promícháme a salát necháme před podáváním 1 hodinu v chladu. |
Poznámka
Harissu můžeme nahradit jinou chilli pastou.