Smažené banány s jasmínovým sirupem

30 min.
Evropa

Ingredience

    • 1lžíceČaj zelený
    • 250mililitrůVoda pitná
    • 200gramůCukr krupice
    • 150mililitrůMouka rýžová
    • 2lžíceCukr třtinový
    • 1,5lžičkyKypřicí prášek do pečiva
    • 500mililitrůMléko kokosové
    • 1kusVejce slepičí
    • 1kusVaječný žloutek slepičí
    • 4kusyBanány
    • 2lžíceKokosová dužina
    • 1kusLimetka
    • 200mililitrůOlej rostlinný
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
852 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
54 g
Sacharidy
93 g
Vláknina
4 g
Cukr
55 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Lístky zeleného jasmínového čaje zalijeme horkou vodou a necháme 5 minut louhovat.
  • 2
    Čaj potom přecedíme do pánve, přidáme krupicový cukr a za stálého míchání zahříváme, až se cukr rozpustí. Sirup vaříme asi 5 minut do zhoustnutí.
  • 3
    Smícháme rýžovou mouku s třtinovým cukrem a práškem do pečiva. Do směsi zašleháme kokosové mléko, vejce a žloutek. Umícháme těstíčko.
  • 4
    V pánvi rozpálíme vrstvu oleje. Oloupané banány nakrájíme na kousky a namočíme do těstíčka. Ihned je obalíme ještě v nastrouhané kokosové dužině.
  • 5
    Připravené banány postupně smažíme v oleji dozlatova. Necháme je okapat na papírové utěrce.
  • 6
    Podáváme s připraveným jasmínovým sirupem a dílky limetky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.