Vepřová žebírka na sherry - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová žebírka na sherry
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 61630 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Cibule |
100 g | Cukr třtinový |
2 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
100 ml | Protlak rajčatový sterilovaný |
200 ml | Sherry brandy |
2 kávová lžička | Sůl |
2 kg | Vepřová žebra |
2 polévková lžíce | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 270,0mg |
Draslík | 915,8mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 118,7mg |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Cukr třtinový, Protlak rajčatový sterilovaný, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Olej olivový, Pepř černý mletý, Sherry brandy, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová žebírka na sherry postup přípravy receptu:
1 | V pánvi na rozpáleném oleji restujeme nasekanou cibuli asi 10 minut. |
2 | Potom přidáme sherry, cukr, rajčatový protlak, worcester, hořčici a přivedeme k varu. Povaříme 5 minut, potom omáčku rozmixujeme. |
3 | Jednotlivá žebírka osolíme, opepříme a grilujeme v troubě pod rozehřátým grilem 10 minut po každé straně. Potom maso potřeme omáčkou a grilujeme 5 minut. Postup opakujeme asi 3x, dokud nejsou žebírka měkká. |