Krůtí nudličky se zelenou fazolkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krůtí nudličky se zelenou fazolkou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61645 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | albert Bio Kuřecí bujón |
750 g | Fazolové lusky zelené |
0,5 polévková lžíce | Grilovací koření |
600 g | Krůtí prsa |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
200 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
150 g | Sýr Niva (Rokfór) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 180,6mg |
Draslík | 904,2mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 3,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazolové lusky zelené, Krůtí prsa, Olej slunečnicový, Sůl, Sýr Niva (Rokfór) mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny albert Bio Kuřecí bujón, Grilovací koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Krůtí nudličky se zelenou fazolkou postup přípravy receptu:
1 | Krůtí prsa nakrájíme na tenké nudličky, posypeme je grilovacím kořením a v misce je promícháme. |
2 | V hlubší pánvi maso zprudka orestujeme dozlatova, poté snížíme teplotu, přilijeme kuřecí bujón, maso posypeme rozdrobeným sýrem a mícháme do doby, až se sýr rozpustí. Nakonec přilijeme smetanu, opět promícháme, pánev zakryjeme a odstavíme z plotny. |
3 | Mladé zelené fazolové lusky očistíme, omyjeme a přibližně na 3x je překrojíme. V hlubším hrnci se síťkou (pařák na knedlíky přivedeme osolenou vodu téměř k varu, na síťku vysypeme fazolové lusky a pod pokličkou, v páře fazolové lusky uvaříme téměř do měkka, měly by zůstat mírně křupavé. Vaříme je přibližně 10-12 minut, podle toho, jaká je to odrůda a jak jsou mladé. |
4 | Na talíře dáme maso s omáčkou, přidáme zelené fazolky a podáváme. |
Poznámka
K takto upraveným fazolkám s krůtím masem se nejvíce hodí klasicky uvařené brambory s kmínem.