Křehké vánoční perníčky pečené v remosce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Křehké vánoční perníčky pečené v remosce
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | sarka01 |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (95%) |
Ocenění: | |
ID receptu: | 61646 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
100 g | Cukr moučkový |
125 g | Hera |
0,5 polévková lžíce | Jedlá soda |
0,5 polévková lžíce | Kakao |
0,5 polévková lžíce | Kypřicí prášek do perníku |
3 polévková lžíce | Med včelí |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
0,5 polévková lžíce | Perníkové koření |
2 ks | Vejce slepičí |
1 ks | žloutek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 19g |
---|---|
Cholesterol | 61,3mg |
Draslík | 23,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 70,6mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Med včelí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hera, Kakao, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Jedlá soda, Kypřicí prášek do perníku, Perníkové koření nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Křehké vánoční perníčky pečené v remosce postup přípravy receptu:
1 | Nejdříve necháme změknout Heru, poté jí v míse smícháme s medem a moučkovým cukrem, který jsme proseli přes jemné sítko. |
2 | Do vzniklé směsi zamícháme jedno vajíčko a žloutek. |
3 | Mouku prosejeme a nasypeme do směsi. Nakonec přidáme sodu, perníkové koření, kakao a prášek do perníku. |
4 | Hněteme dokud nevznikne krásně hladké těsto. |
5 | Těsto můžeme ihned rozválet na plát zhruba 3mm vysoký. Vykrajujeme různé tvary, které pečeme ve vyhřáté Remosce přibližně 10 až 15 minut. |
6 | Hotové perníčky naskládáme na chladící podložku a ještě teplé rychle potřeme jedním rozšlehaným vajíčkem. |
Poznámka
Perníčky jsou měkké hned po upečení, proto se dají péct i krátce před Vánočními svátky. Perníčky zdobíme cukrovou polevou.
Jiné perníčky už nepeču, tyto jsou naprosto skvělé!!!!!
recept byl původně z másla.... z Hery vánoční cukroví a ani nic jiného zásadně nepeču!!!