Srdíčka s mandlemi

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
20 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
1 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní ploše smícháme hladkou mouku s mletými mandlemi, třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem, skořicí, nakrájeným studeným máslem a se žloutkem. Rychle vypracujeme hladké těsto, které vytvarujeme do koule a zabalené ve fólii necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
  • 2
    Těsto rozválíme na plát silný asi 3mm. Vykrájíme z něj srdíčka, která urovnáme na plech vyložený pečicím papírem.
  • 3
    Meruňkovou marmeládu rozehřejeme, umícháme a lehce natřeme na srdíčka. Posypeme plátky mandlí. Před pečením necháme chvíli v chladu.
  • 4
    Srdíčka pečeme ve středně vyhřáté troubě 12-15 minut. Po upečení necháme vychladnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.