Jednoduchý recept

Křehké terásky

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61655

Ingredience

Těsto
160 g Cukr moučkový
1 ks Cukr vanilka
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vejce slepičí
Na potření
100 g Marmeláda rybízová
Na posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 404 kcal
Kilojoule 1 692kJ
15% Sacharidy 54 g
25% Tuky 19 g
0% Sodík 10 mg
11% Bílkoviny 6 g

Křehké terásky postup přípravy receptu:

1

Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, vanilkovým cukrem, studeným nakrájeným máslem, s vejcem a se žloutkem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.

2

Těsto rozválíme po částech vždy na plát silný 2mm. Vykrájíme vždy stejný počet vroubkovaných koleček ve 3 různých velikostech - od největšího k nejmenšímu. Kolečka podle velikosti rozložíme na plechy vyložené pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.

3

Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě 8-10 minut - malá kolečka budou dříve upečená. Po upečení necháme vychladnout.

4

Vždy 3 kolečka v odstupňovaných velikostech spojíme k sobě marmeládou - vzniknou terásky.

5

Cukroví posyspeme moučkovým cukrem.

Poznámka

Terásky dobře zabalené, proložené papírem, vydrží čerstvé 1-2 týdny.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept