Jednoduchý recept

Piniové tolárky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 42 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 12 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61656

Ingredience

Těsto
100 g Cukr moučkový
280 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
50 g Oříšky piniové
3 polévková lžíce Zakysaná smetana
Na potření a posypání
3 polévková lžíce Cukr moučkový
6 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 304 kcal
Kilojoule 1 271kJ
10% Sacharidy 36 g
22% Tuky 17 g
0% Sodík 2 mg
7% Bílkoviny 4 g

Piniové tolárky postup přípravy receptu:

1

Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, nasekanými piniovými oříšky, nakrájeným studeným máslem a se zakysanou smetanou. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu.

2

Těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj menší kolečka (průměr asi 4cm.) Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.

3

Kolečka pečeme ve středně vyhřáté troubě 10-12 minut. Po upečení necháme vychladnout.

4

Kolečka po dvou slepujeme k sobě rybízovým želé. Tolárky uložíme těsně vedle sebe a hustě posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept