Kuřecí bujón s nočky a estragonem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuřecí bujón s nočky a estragonem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61658 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 l | Bohatý Bujón Kuřecí |
1 polévková lžíce | Estragon |
70 g | Játra krůtí |
100 g | Krůtí prsa |
2 špetka | Pepř bílý |
100 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
2 špetka | Sůl bylinková |
1 ks | Vejce slepičí |
Voda na vaření noček | |
---|---|
0,5 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 163,0mg |
Draslík | 193,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 13g |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,3mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Estragon, Játra krůtí, Krůtí prsa, Pepř bílý, Vejce slepičí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Smetana 33% (šlehačka), Sůl bylinková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Bohatý Bujón Kuřecí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Kuřecí bujón s nočky a estragonem postup přípravy receptu:
1 | Vejce rozklepneme a pečlivě oddělíme žloutek a bílek zvlášť. Omytá a osušená krůtí prsa a játra pomeleme na masovém strojku. Pomleté maso v míse důkladně promícháme se smetanou, pak přidáme žloutek, sůl a bílý pepř. Zvlášť vyšleháme bílek, který přimícháme do masové směsi. |
2 | Z omyté čerstvé snítky estragonu (pelyňku) otrháme drobné lístky (asi 1 lžíce) a pokrájíme je nadrobno. Bylinku rozdělíme do talířů. |
3 | V jednom hrnci přivedeme k varu osolenou vodu. V druhém hrnci ohřejeme kuřecí bujón. Lžičkou nabíráme nočky a opatrně je pokládáme do vařící vody. Vaří se krátce, jakmile vyplavou na povrch, jsou uvařené. Vyjmeme je děrovanou naběračkou, rozdělíme je do talířů s estragonem. Každou porci zalijeme horkým bujónem a podáváme. |