Jednoduchý recept

Skořicové cukroví s rybízovým želé

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61665

Ingredience

Těsto
100 g Cukr moučkový
65 g Mandle mleté
200 g Mouka pšeničná hladká T 650
125 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
Na potření a posypání
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 polévková lžíce Cukr skořicový
6 polévková lžíce Želé rybízové

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 274 kcal
Kilojoule 1 147kJ
9% Sacharidy 31 g
20% Tuky 15 g
0% Sodík 9 mg
8% Bílkoviny 4 g

Skořicové cukroví s rybízovým želé postup přípravy receptu:

1

Na pracovní ploše zpracujeme mouku s mletými mandlemi, cukrem, studeným nakrájeným máslem a celým vejcem. Rychle vypracujeme těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.

2

Těsto rozválíme na plát silný asi 2mm a vroubkovaným kolečkem vykrajujeme menší placičky. U poloviny placiček vykrojíme malé kolečko uprostřed.

3

Placičky posypeme skořicovým cukrem, urovnáme na plech vyložený pečicím papírem a necháme chvíli v chladu.

4

Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Po upečení necháme vychladnout.

5

Plné placičky potřeme rybízovým želé a přiklopíme placičkami s vykrojeným středem. Cukroví posypeme moučkovým cukrem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept