Skořicové trojúhelníčky s čokoládou

40 min.
Evropa

Ingredience

  • Na ozdobu
    • 150gramůČokoláda na vaření
    • 20gramůTuk ztužený
  • Na potření
    • 6lžicMarmeláda rybízová
  • Těsto
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
365 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
2 g
Cukr
11 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, skořicí, nakrájeným studeným máslem a s celým vejcem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.
  • 2
    Těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj menší trojúhelníky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Cukroví nesmí moc ztmavnout, bylo by hořké. Po upečení necháme mírně vychladnout.
  • 3
    Ještě trochu teplé trojúhelníky spojíme k sobě rybízovou marmeládou.
  • 4
    Rohy trojúhelníků namáčíme v čokoládě rozpuštěné s tukem a necháme zaschnout.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.