Jednoduchý recept

Skořicové trojúhelníčky s čokoládou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61666

Ingredience

Těsto
110 g Cukr moučkový
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
150 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Skořice mletá
1 ks Vejce slepičí
Na potření
6 polévková lžíce Marmeláda rybízová
Na ozdobu
20 g Tuk ztužený
150 g Čokoláda na vaření

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 365 kcal
Kilojoule 1 528kJ
12% Sacharidy 43 g
26% Tuky 20 g
0% Sodík 10 mg
8% Bílkoviny 4 g

Skořicové trojúhelníčky s čokoládou postup přípravy receptu:

1

Na pracovní ploše smícháme mouku s cukrem, skořicí, nakrájeným studeným máslem a s celým vejcem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme do koule, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu v chladu odpočinout.

2

Těsto rozválíme na plát silný 3mm a vykrájíme z něj menší trojúhelníky. Urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut. Cukroví nesmí moc ztmavnout, bylo by hořké. Po upečení necháme mírně vychladnout.

3

Ještě trochu teplé trojúhelníky spojíme k sobě rybízovou marmeládou.

4

Rohy trojúhelníků namáčíme v čokoládě rozpuštěné s tukem a necháme zaschnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept