Přesnídávkový salát z červeného zelí s fazolemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Přesnídávkový salát z červeného zelí s fazolemi
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 17 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61682 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
Zálivka | |
---|---|
2 ks | Cibule červená |
200 g | Fazole červené sterilované |
1 polévková lžíce | Med pampeliškový |
1 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Olej Heliol jedlý |
5 polévková lžíce | Olej olivový extra panenský |
4 ks | Pečivo pšeničné jemné máslové |
2 špetka | Pepř černý mletý |
200 g | Sýr Rokfór |
400 g | Zelí hlávkové červené |
Přesnídávkový salát z červeného zelí s fazolemi | |
200 g | Hroznové víno |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 686,1mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 83,9mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Fazole červené sterilované, Ocet vinný červený, Zelí hlávkové červené, Hroznové víno mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Med pampeliškový, Olej Heliol jedlý, Olej olivový extra panenský, Pečivo pšeničné jemné máslové, Pepř černý mletý, Sýr Rokfór mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Přesnídávkový salát z červeného zelí s fazolemi postup přípravy receptu:
1 | Připravíme si zálivku: do misky dáme olej, 1 lžíci octa, 1 lžíci medu a čerstvě pomletý pepř. Zálivku dobře promícháme a odstavíme ji. |
2 | Očištěnou malou hlávku červeného zelí rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky, které dáme do mísy. Očištěnou červenou cibuli rozpůlíme, nakrájíme ji na plátky a přidáme k zelí. Rokfór pokrájíme na kostičky, omyté bobule hroznového vína pokrájíme na poloviny a pokud mají pecky, odstraníme je. Konzervované červené fazole scedíme z nálevu a zamícháme je do červeného zelí. |
3 | Salát dochutíme zálivkou, zlehka do něj zamícháme hroznové víno a sýr a podáváme s bílým pečivem. |