Přesnídávkový salát z červeného zelí s fazolemi

17 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
573 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
34 g
Sacharidy
50 g
Vláknina
9 g
Cukr
16 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Připravíme si zálivku: do misky dáme olej, 1 lžíci octa, 1 lžíci medu a čerstvě pomletý pepř. Zálivku dobře promícháme a odstavíme ji.
  • 2
    Očištěnou malou hlávku červeného zelí rozkrojíme na čtvrtky, vykrojíme košťál a zelí nakrájíme na velmi tenké nudličky, které dáme do mísy. Očištěnou červenou cibuli rozpůlíme, nakrájíme ji na plátky a přidáme k zelí. Rokfór pokrájíme na kostičky, omyté bobule hroznového vína pokrájíme na poloviny a pokud mají pecky, odstraníme je. Konzervované červené fazole scedíme z nálevu a zamícháme je do červeného zelí.
  • 3
    Salát dochutíme zálivkou, zlehka do něj zamícháme hroznové víno a sýr a podáváme s bílým pečivem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.