Hruškový salát s pikantními ořechy - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškový salát s pikantními ořechy
Hruškový salát s pikantními ořechy
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 61683 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
1 ks | Cibule červená |
1,5 kávová lžička | Grilovací koření |
2 ks | Hruška |
1 hrst | Mandle |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 hrst | Ořechy vlašské |
500 g | Zelí hlávkové červené |
Zálivka | |
---|---|
1 kávová lžička | Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce | Med včelí |
1 kávová lžička | Ocet vinný červený |
1 polévková lžíce | Ořechový olej |
2 špetka | Pepř cayenský |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 6,0mg |
Draslík | 427,7mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 71,5mg |
Vitamín E | 2,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Mandle, Ořechy vlašské, Zelí hlávkové červené, Med včelí, Ocet vinný červený, Pepř cayenský mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Máslo čerstvé, Hořčice Dijonská mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Grilovací koření, Hruška, Ořechový olej nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškový salát s pikantními ořechy postup přípravy receptu:
1 | Malou hlávku červeného zelí očistíme, rozkrojíme, vykrojíme košťál a pomocí struhadla nakrájíme do mísy tenké proužky. Omyté a oloupané sladké hrušky překrojíme, vykrojíme jadřince a nakrájíme z nich tenké plátky. Červenou očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka. Hrušky s cibulí přidáme do mísy k zelí. Vlašské ořechy pokrájíme na čtvrtky, oloupané mandle rozdělíme na polovičky. |
2 | V hlubší pánvi rozehřejeme lžíci másla, dáme na něj ořechy s mandlemi a za stálého míchání je opražíme dozlatova. Těsně před dokončením je posypeme grilovacím kořením, několikrát je promícháme, odstavíme z plotny a vyklopíme je do salátu. |
3 | Připravíme si zálivku: v misce vymícháme olej s medem a s pikantní hořčicí. Zálivku ochutíme čerstvě pomletým pepřem a lžičkou octa. Zálivkou přelijeme salát, promícháme ho a podáváme. |