Recept

Medové hrušky se zázvorem - džem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 61692

Ingredience

0,5 polévková lžíce Citrónová šťáva
300 g Cukr krystal
1 kg Hrušky
4 ks Hřebíček
110 g Med včelí
1 ks Skořice celá
60 ml Voda pitná
25 g Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 255 kcal
Kilojoule 1 068kJ
19% Sacharidy 67 g
1% Tuky 0 g
0% Sodík 3 mg
2% Bílkoviny 1 g

Medové hrušky se zázvorem - džem postup přípravy receptu:

1

Hrušky, které jsou zralé, ale polotvrdé, omyjeme, osušíme, rozkrájíme a vykrojíme jadřince. Pak je oloupeme a nakrájíme na malé kostičky, které dáme do kastrólu. Pokapeme je citrónovou šťávou, přilijeme 50-60ml vody a pomalu, při mírné teplotě je přivedeme k varu.

2

Mezitím si oloupeme čerstvý zázvor, který nakrájíme na tenké nudličky. Když se hrušky pomalu vaří pod poklicí asi 10 minut (občas je promícháme), posypeme je cukrem a přidáme celou skořici a hřebíček. Jakmile se cukr rozpustí, přimícháme zázvor a med. Když se hrušky pomalu vaří, musíme dát pozor, aby se úplně voda (šťáva) neodpařila, cukr by začal karamelizovat a to by nebylo dobré. V tom případě by jsme museli dolít trošku vody. Podle zralosti a druhu hrušek musíme vystihnout, kdy jsou hrušky měkké, až průsvitné a kdy začne džem na studeném talířku tuhnout (to si vyzkoušíme). Přibližně je vaříme 20-30 minut.

3

Poté horký džem dáme do menších, čistých a suchých zavařovacích sklenic. Uzavřeme je víčkem, sklenice překlopíme na 2-3 minuty dnem vzhůru, pak je otočíme zpět a před odložením na chladné a tmavé místo je necháme pod utěrkou vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept