Jablková buchta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jablková buchta
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Kozden |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 61695 |
Kategorie: | Buchty |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
140 g | Cukr moučka |
1 ks | Cukr skořicový |
5 ks | Jablka |
1 ks | Kypřící prášek do pečiva |
170 g | Máslo |
4 polévková lžíce | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká |
1 ks | Vejce slepičí |
1 ks | žloutek |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 24,8mg |
Draslík | 115,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 82,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jablka, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr skořicový, Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Cukr moučka, Kypřící prášek do pečiva, Máslo nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jablková buchta postup přípravy receptu:
1 | Mouku, moučkový cukr a kypřící prášek smícháme. Přidáme vejce, žloutek, mléko a máslo a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a dáme na půl hodiny do lednice odležet. Po té těsto rozválíme a jednu polovinu dáme na plech vyložený pečícím papírem. |
2 | Jablka nastrouháme nahrubo a poklademe je na rozválené těsto na plechu. Posypeme skořicovým a krupicovým cukrem a přikryjeme druhým plátek těsta, který jsme také rozváleli. |
3 | Buchtu upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova. |
Klasický jednoduchý recept, který se dobře dělá a po té i dobře chutná.