Jednoduchý recept

Jablková buchta

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Jablková buchta 5 1
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 61695

Ingredience

100 g Cukr krupice
140 g Cukr moučka
1 ks Cukr skořicový
5 ks Jablka
1 ks Kypřící prášek do pečiva
4 polévková lžíce Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká
170 g Máslo
1 ks Vejce slepičí
1 ks žloutek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 553kJ
15% Sacharidy 55 g
2% Tuky 1 g
0% Sodík 9 mg
10% Bílkoviny 5 g

Jablková buchta postup přípravy receptu:

1

Mouku, moučkový cukr a kypřící prášek smícháme. Přidáme vejce, žloutek, mléko a máslo a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a dáme na půl hodiny do lednice odležet. Po té těsto rozválíme a jednu polovinu dáme na plech vyložený pečícím papírem.

2

Jablka nastrouháme nahrubo a poklademe je na rozválené těsto na plechu. Posypeme skořicovým a krupicovým cukrem a přikryjeme druhým plátek těsta, který jsme také rozváleli.

3

Buchtu upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Jablková buchta
Klasický jednoduchý recept, který se dobře dělá a po té i dobře chutná.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept