Jednoduchý recept

Tvarohová buchta

  • Evropa
Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Tvarohová buchta 5 1
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 61696

Ingredience

160 g Cukr moučka
1 ks Kypřící prášek do pečiva
4 polévková lžíce Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká
170 g Máslo
300 g Tvaroh měkký
1 ks žloutek

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 291 kcal
Kilojoule 1 217kJ
8% Sacharidy 30 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 0 mg
17% Bílkoviny 9 g

Tvarohová buchta postup přípravy receptu:

1

Mouku, cukr moučka (140 g) a kypřící prášek smícháme. Přidáme vejce, žloutek, mléko a máslo a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a dáme ho na půl hodiny do lednice odležet. Po té těsto rozválíme a jednu polovinu dáme na plech vyložený pečícím papírem.

2

Tvaroh smícháme s 20 g cukru moučka a rozetřeme na rozválené těsto na plechu. Přikryjeme druhým plátem těsta, který jsme také rozváleli.

3

Buchtu upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.

Komentáře a hodnocení

 
Lucie Klouparová
Tvarohová buchta
Recept je rychlý a když buchtu nabídnete hostům, nezůstane ani drobeček.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept