Tvarohová buchta

60 min.
Evropa

Ingredience

    • 400gramůMouka pšeničná hladká
    • 170gramůMáslo
    • 160gramůCukr moučka
    • 1kusžloutek
    • 4lžíceMléko polotučné
    • 1kusKypřící prášek do pečiva
    • 300gramůTvaroh měkký
Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
165 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
1 g
Sacharidy
30 g
Vápník
3 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mouku, cukr moučka (140 g) a kypřící prášek smícháme. Přidáme vejce, žloutek, mléko a máslo a vypracujeme těsto. Těsto rozdělíme na dvě poloviny a dáme ho na půl hodiny do lednice odležet. Po té těsto rozválíme a jednu polovinu dáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • 2
    Tvaroh smícháme s 20 g cukru moučka a rozetřeme na rozválené těsto na plechu. Přikryjeme druhým plátem těsta, který jsme také rozváleli.
  • 3
    Buchtu upečeme ve středně vyhřáté troubě do růžova.
  • 4

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
út 8. 12. 2015
Tvarohová buchta
Recept je rychlý a když buchtu nabídnete hostům, nezůstane ani drobeček.