Jednoduchý recept

Rychlé perníkové řezy

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61700

Ingredience

Těsto
220 g Cukr krupice
1 špetka Hřebíček mletý
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
150 ml Mléko polotučné
300 g Mouka žitná bílá
60 g Máslo čerstvé
1 špetka Nové koření mleté
70 g Ořechy vlašské
3 polévková lžíce Sirup řepný
0,5 kávová lžička Skořice mletá
2 ks Vejce slepičí
Na ozdobu
1 hrst Ořechy vlašské
200 g Poleva čokoládová

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 353 kcal
Kilojoule 1 477kJ
15% Sacharidy 52 g
20% Tuky 15 g
2% Sodík 45 mg
9% Bílkoviny 5 g

Rychlé perníkové řezy postup přípravy receptu:

1

V míse ušleháme ručním šlehačem celá vejce a krupicový cukr do pěny. Vmícháme rozpuštěné vlažné máslo, koření, řepný sirup a nasekané ořechy. Střídavě vmícháváme mouku smíchanou s práškem do pečiva a mléko - přilijeme jen tolik mléka, aby těsto bylo pevnější.

2

Těsto rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem (nebo vymazaný tukem a vysypaný moukou.) Pečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 20 minut.

3

Upečený, vychladlý perník potřeme rozpuštěnou čokoládovou polevou, nakrájíme na menší řezy a každý ozdobíme polovinou vlašského ořechu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept