Jednoduchý recept

Zázvorová srdíčka

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 61704

Ingredience

Těsto
100 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 špetka Kypřicí prášek do pečiva
300 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 g Máslo čerstvé
1 ks Vejce slepičí
30 g Zázvor kandovaný
Na potření a posypání
1 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
1 ks Vaječný žloutek slepičí
40 g Zázvor kandovaný

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 345 kcal
Kilojoule 1 443kJ
11% Sacharidy 41 g
25% Tuky 18 g
0% Sodík 10 mg
8% Bílkoviny 5 g

Zázvorová srdíčka postup přípravy receptu:

1

Na pracovní ploše smícháme mouku s práškem do pečiva, cukrem, vanilkovým cukrem, studeným nakrájeným máslem, vejcem a na kostičky nakrájeným kandovaným zázvorem. Rychle vypracujeme hladké těsto, vytvarujeme z něj kouli, zabalíme do fólie a necháme 1 hodinu odpočinout v chladu.

2

Těsto rozválíme na plát silný 3mm. Vykrájíme z něj srdíčka a urovnáme je na plech vyložený pečicím papírem.

3

Cukroví na plechu potřeme žloutkem rozmíchaným se smetanou a posypeme kostičkami kandovaného zázvoru. Necháme chvíli v chladu odpočinout.

4

Cukroví pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 10 minut dozlatova. Po upečení necháme vychladnout.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept